Interesant by Ad Schaerlaeckens

Nu citesc multe rapoarte despre crescatori, pur și simplu pentru că sunt atât de plictisitoare. Vorbind mereu despre metoda intunericului sau împerechere „bun cu bun”, m-am săturat de asta.

Despre o crescatorie, scriitorul ar trebui să se întrebe întotdeauna „ce distinge acest campion de ceilalți”.

Astăzi, însă, ai putut citi din nou un reportaj în De Duif care era interesant. Era vorba despre performanțele de top ale Fratilor Leideman. Foppe a fost autorul.

INTERESANT

Andre și fratele său mai subliniază că sportul nostru este în principal despre calitate și că mulți oameni își pierd timpul căutând ceva care nu există.
Ideea lui? Din punct de vedere medical, cât mai puțin posibil, de preferință niciun medicament și suplimentele nu te fac un campion.
Campioni precum Verkerk, de Bruijn, Leo Heremans și inegalabilul Jan Theelen nu sunt pasionați de suplimente, nici legende precum Klak și Gebr. Janssen, deși Gebr. Janssen dădeau uneori bucăți de brânză.
În plus, trebuie să recunosc că în Antwerp destul de mulți campioni pun usturoi în apa de băut iarna. Dacă este util, unii veterinari de seamă îndrăznesc să se îndoiască și eu la fel, deși trebuie să recunosc că sunt sceptic din fire.

VITEZA!

Frații Leideman m-au vizitat când erau tineri și Andre încă călătorește regulat în sud. În timp ce alții se gândesc la ce să ofere porumbeilor lor, el caută calitate, de preferință în provincia Antwerp sau la prietenul său german Roeper.

Și crede-mă, este un bărbat care doarme doar noaptea.

Dacă există pe cineva pe care îl bănuiește că are păsări mai bune decât el, Andre îl viziteaza.

De asemenea, puteți vedea cât de alert este în pedigree-ul celor mai buni porumbei ai săi. Veți găsi numele lui Gert Heylen, v d Brande și Wouters dintr-o perioadă în care foarte puțini auziseră despre ei.

Dacă crescătorii menționați nu sunt puri jucători de viteză? Într-adevăr, dar și ce?

Cel mai bun din Belgia

Timp de 5 ani s-a spus despre Willy Daniels ca a fost cel mai bun din Belgia la distanta (mica) lunga. Porumbeii și câștigătorii săi (naționali) provin, de asemenea, în mare parte din păsările de sprint. Nu ar trebui să-l întrebi nici despre suplimente. Te va privi întrebător de parcă ar vrea să te întrebe pentru ce? Și totuși a fost cu siguranță cel mai bun din Belgia timp de câțiva ani.

Columbofililor par să le placă să vorbească despre orice, doar cel mai important lucru, CALITATEA, pare mai puțin interesant: „Se pare”.
LA FEL
W. de Bruijn este unul dintre cei mai buni crescători din Olanda. Mergeam adesea să vizitez campioni cu el și uneori erau drumuri lungi. Dar în mașină nu am vorbit niciodată despre crescatorie, linie, hrănire, sisteme, ochi și nici nu am bârfit ;-).
Am vorbit doar despre porumbei buni.
Cel mai senzațional concurent din Olanda este tânărul Bas Verkerk. El susține că a încercat orice supliment imaginabil. Dar niciodată nu a observat nicio îmbunătățire a stării. Se pare că este chiar împotriva lor.
Bas: Corpul porumbelului însuși va produce ingredientele de care are nevoie. Dacă dai aceste suplimente, organismul nu le va mai produce. O faci doar mai leneș.
Și nu-ți vine să crezi câți kilometri au de facut păsările lui în fiecare an.

Articol scris de Ad Schaerlaeckens http://www.schaerlaeckens.com/articles/articles-english/2023/interesting-26-2-23/