Arno van den Berge si Golden Lady

La fel ca mulți, Arno s-a întâlnit cu cursele de porumbei prin tatăl său, cursele de viteză erau domeniul ales atunci. Cu toate acestea, când tatăl a devenit prea ocupat după ce a preluat afacerea familiei (măcelărie), bunicul său a fost cel care a ajutat la îngrijirea porumbeilor împreună cu Arno. Dar s-a dovedit curând că ambițiosul Arno era de fapt mai implicat cu porumbeii decât era tatăl și bunicul, așa că a decis să concureze sub nume propriu din 2016.
Pentru că Arno a primit timp și spațiu pentru a-și îndeplini ambițiile, după câteva sezoane de succes a făcut pasul pentru a lăsa cursele de sprint si a facut pasul la cursele nationale. Dorința de a-l încerca pe distanțe mai lungi a existat de ceva vreme și astfel Arno a trecut de la vieze la demifond și a mai concurat ocazional cu 1 sau 2 porumbei într-un concurs național care i au dat ambitia de a se focusa pe cursele nationale. Cu toate acestea, porumbeii din crescatorie la acel moment nu puteau face față distantelor mai lungi si mai grele, așa că Arno a început să caute materialul potrivit. Căutarea l-a adus la Gert Huysmans din Balen, un crescător care s-a descurcat excelent la cursele naționale. Aceasta s-a dovedit curând a fi o mișcare de aur, deoarece ambii părinți ai super-porumbelului de mai târziu al lui Arno, Golden Lady, s-au mutat la crescătoria lui Arno din Ophasselt.
Povestea specială a lui Golden Lady


Inapoi, în 2020, a fost startul propriu-zis și a jucat pentru prima dată din noile crescatorii din Ophasselt. Printre grupul de porumbei tineri a fost unul discret, cu numărul inelului: BE20-4008636. Pe vremea aceea, nimeni nu putea bănui că această femela va avea toți ochii atintiti pe ea, în sezonul următor.
În 2021, când s-au jucat pentru prima dată yearlings, accentul a fost pus pe deplin pe cursele provinciale și naționale. La prima cursă provincială de la Vierzon, acel tânăr discret din anul precedent a câștigat imediat primul provincial împotriva a 4.543 de porumbei (de asemenea, cel mai rapid dintre toți cei 11.858 de porumbei participanți). Aceasta era careGolden Lady (BE20-4008636) și-a arătat imediat potențialul enorm.

De atunci, ea de obicei, a fost primul porumbel care a ajuns la crescătoriile Van Den Berghe în săptămânile care au urmat. La o lună și jumătate după ce a câștigat Vierzon, imposibilul s-a împlinit: Golden Lady a câștigat prima națională de la Chateauroux împotriva a 10.317 porumbei și din nou a fost cea mai rapidă dintre toți, de data aceasta cu 17.416 porumbei!! Detaliu important: Vierzon s-a confruntat cu un vânt puternic de sud-vest care a făcut viteza de aproape 1700 M/min, în timp ce de la Chateauroux au fost nevoiți să muncească din cauza căldurii și vântului de nord (viteză: 1094 m/min). Evident, acest lucru a însemnat că, cariera ei de curse sa încheiat imediat, deoarece performanța ei excepțională i-a permis să se înmulțească cu cei mai buni din cursele de porumbei, cum ar fi cu porumbei emblematici precum Porsche 911 și Prince Porsche de la PEC (PIPA ELITE CENTER).
Arno a început să construiască o linie pe Golden Lady. Prin urmare, era doar o chestiune de timp până când primul porumbel de top să apară din asta. Și curând a devenit clar că această onoare va reveni lui Floke (BE22-4009210). Ea este prima „călerătoare” din familia Golden Lady, deoarece este primul copil al fratelui cuib Golden Lady (BE20-4008637) împreună cu o femela direct de la Gino Clicque din Wevelgem. În calitate de câștigător pasionat, Arno a vrut să testeze cât de departe poate ajunge tulpina Golden Lady și, prin urmare, a decis să concureze cu Floke (după ce făcuse deja rezultate grozave la distanță lungă) până la Limoges (615 km). Și da… Floke a câștigat premiul I! Se poate concluziona imediat că linia Golden Lady poate rezista la cursele de distanță lungă.


Mai jos rezultatele din sezoanele 2023 si 2024 le puteti regasi
Acum in licitatie 4 porumbei originali Arno printre care si un nepot “Porsche 911” apasa pe link pentru a vedea licitatia https://fpigeonsauctions.com/categorie-produs/arno/
2023 rezultate:
15 x 1st prize local

10 x top-10 Zonal

14 x top-10 Provincial

7 x top-100 National

2024 super rezultate :
6 National Argenton IV 1787 pigeons
16 National Sancoins 9753 pigeons

2 Provincial Vierzon 1176 pigeons
2 Provincial Argenton IV 344 pigeons
3 Provincial Orleans II 1635 pigeons
5 Provincial Sancoins 1797 pigeons
6 Provincial Orleans III 1607 pigeons
8 Provincial La Souteraine 2084 pigeons

2 Nat. Zone Bourges 1172 pigeons
2 Nat. Zone Argenton III 397 pigeons
2 Nat. Zone Argenton IV 222 pigeons
3 Nat. Zone Vierzon 749 pigeons
4 Nat. Zone Sancoins 1297 pigeons

13 X Top 100 National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *